Kapalı sistem olarak faaliyet gösteren platformda, projelerin müteahhit, mimar ve proje taahhüt firmaları, satın alma yetkilileri, şantiyenin konumu, güncel şantiye görseli gibi bilgiler bulunuyor.
YapıRadar.com, Türkiye ve yurt dışındaki müteahhit firmaların, yapımı devam eden veya başlayacak olan konut, villa, sanayi tesisi, AVM, hastane ve diğer kategorilerdeki projelerin güncel bilgilerinin yer aldığı online platform olarak faaliyet gösteriyor.
Kapalı sistem olarak faaliyet gösteren platformda, projelerin müteahhit, mimar ve proje taahhüt firmaları, satın alma yetkilileri, şantiyenin konumu, güncel şantiye görseli gibi bilgiler bulunuyor. Ayrıca projelerin ne zaman başlayıp ne zaman tamamlanmasının planlandığı gibi detaylar da YapıRadar.com’un kullanıcıya sunduğu özellikler arasında yer alıyor. YapıRadar.com, tedarikçiler için daha düşük maliyetlerde daha geniş pazarlara açılma ve doğru orantılı bir şekilde cirolarını artırma fırsatı sunuyor. Müteahhitler içinse fiyatta rekabet avantajı ve ürün ile hizmette çeşitlilik olanağı sunuyor.
8 binden fazla inşaat projesi
2018’in nisan ayında, Çetin Karataş ile JestiniYap.com‘un da kurucularından olan Kerem Tarhan tarafından hayata geçirilen YapıRadar.com, şu anda 30 kişilik ekiple faaliyet gösteriyor. Yazılımı kendi bünyesinde geliştiren platformun geliştirme süreci ise hala devam ediyor.
YapıRadar.com’da 8 binden fazla proje bulunuyor. Platform, şu anda devam eden 6 bin 500’ü aşkın projeyle kullanıcılarına hizmet veriyor. Proje bilgilerine ek olarak müteahhit, mimar ve proje taahhüt firmaları gibi 8 bini aşkın firma datası da YapıRadar.com’un kullanıcılarına sunduğu özellikler arasında yer alıyor. Ocak ayından beri 100’e yakın tedarikçinin YapıRadar.com’u kullandığını da belirtelim.
Hedef globalde hizmet vermek
Kuruluş hedefi olarak kendine global alanda hizmet vermeyi seçen YapıRadar.com’un yerlide Projehaber.com gibi bir rakibi de bulunuyor. YapıRadar.com, kendi geliştirdiği CRM modülü ile tedarikçi firmaların satış süreçlerinin profesyonelleşmesine yardımcı oluyor. Platforma ilerleyen dönemde yapay zekanın entegre edileceğini de belirtelim.
Gelir modeli için üyelik paketlerini kullanan YapıRadar.com’un gelecek hedefleri arasında MENA, Orta Asya ve ABD pazarına açılmak yer alıyor. Bu süreçte platformda ülkelere uygun yerel dillerin kullanılacağını da hatırlatmış olalım.
YapıRadar.com’u denemek isteyenler buradan demo talebi oluşturabilirler.